MyFeelings

Iedereen voelt zich wel eens blij, boos, ongelukkig, verdrietig, verliefd,... Om aan mijn gevoelens uiting te geven, bedacht ik deze rubriek. #MyFeelings. Deze blogs bestaan uit gedichten, muziek of wat dan ook, gemaakt ín het moment waarin ik me voelde zoáls ik me voelde...

Reisverslagen en -beoordelingen

Lees en zie hier waar ik geweest ben, wat ik gezien heb, wat ik gedaan heb en ervaringen/reviews van vakantieparken, horeca, etc.


Uitgelicht:

De kruidendokter, Willem van de Moosdijk

Bronvermelding(en) foto:

Verhoeff, Bert / Anefo - Fotocollectie Anefo. Nationaal Archief, Den Haag, nummertoegang 2.24.01.05, bestanddeelnummer 922-0249.

By Verhoeff, Bert / Anefo [CC BY-SA 3.0 nl (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/nl/deed.en)], via Wikimedia Commons.

 

 

De wonderdokter uit Casteren

Bij deze een artikel over de bekendste dokter in Brabant, en omdat ik ook Brabander ben, uit dezelfde regio, hem vaak zag lopen, en zijn legende altijd mijn fantasie heeft geprikkeld, meen ik toch wat over de man te moeten schrijven.
Als bron voor enkele exacte feiten, heb ik gebruik gemaakt van Wikipedia.

 

Op dinsdag 8 augustus 2017 is Dhr. Willem van de Moosdijk op 91-jarige leeftijd helaas overleden.
In de Kempen in Brabant en ver buiten die regio was "den Kreujendokter" alom bekend vanwege zijn 'geneeskrachtige kruiden'. Ja, ik ga daar niet over oordelen, maar dat heeft Willem Duys in zijn programma: "Voor de vuist weg" kennelijk wel gedaan. Ongeveer half Nederland heeft op 13 december 1968 gekeken naar wat de ondergang zou worden van het imperium van van de Moosdijk. Hij werd verraden door één van zijn ex-werknemers. In 1972 heeft Willem samen met zijn broer een geldloper beroofd van 1 miljoen Gulden, het geld is nooit teruggevonden... Klik hier voor een korte impressie. Klik hier voor een documentaire van ca. 40 minuten, waarin zowel de 'Kruidendokter' als één van zijn zoons aan het woord komen.

Leuke weetjes:

  • Willem had een wagenpark van 22 transportbusjes bij zijn villa in Casteren.
  • In Casteren is een horeca-gelegenheid naar hem vernoemd, namelijk: "Kruidenlucht".

Hoewel hij door de rechtbank is veroordeeld tot 4 jaar cel wegens o.a. oplichting, had hij toch een bepaald aanzien, werd er nog altijd over hem gesproken en bij de mensen die hem redelijk kenden had hij denk ik toch wel een plaatsje in hun hart gekregen, immers heb ik zelden of nooit echt kwaadsprekerij over de man gehoord.

 

Rust in vrede Willem.             

  †   19-02-1926  -  08-08-2017